Nyttig å føle seg nyttig

Jeg må si at den siste tiden har jeg blitt utrolig lei av å ikke gjøre noe fornuftig. Jeg er jo selvfølgelig på skolen når det er forelesninger, er på trening flere ganger i uken, møter venninnene mine og er sosial med de jeg bor med. Men det stopper liksom der. Jeg er utrolig lei av å ikke føle meg nyttig. 

De siste årene har jeg, i tillegg til siste året på videregående, jobbet mye på et treningssenter hjemme i Ringsaker. Jeg brukte mye tid der både på jobb og trening, og var også flinkere til å holde kontakten med venninnene mine. Og jeg fylte dagene mine. Fra morgen til kveld. Etter jeg flyttet hjemmefra har livet mitt blitt totalt forandret, for å si det litt dramatisk. Vi har skole et par dager i uken, ingen jobb og færre venner som jeg jevnlig "henger" med. Dagene blir brukt til å sove frem til morgen er blitt formiddag, se serier, rusle ned på 3T noen dager i uken for å ikke få dårlig samvittighet og enda sjeldnere poste noen ræva, kjedelig innlegg her. Nyttig? Ikke veldig. 

Det jeg har lært den siste tiden er at for å ha et godt liv må man (i alle fall jeg) gjøre dagene sine produktive og føle at man bruker tiden sin på noe fornuftig. Ikke at jeg har det fælt slik jeg lever nå, men jeg må jo si det går utover humør og energinivå. Det er godt å kjenne at man yter litt både for studier, det sosiale og også at noen er avhengig av deg. Og det kan selvfølgelig være vanskelig når man kommer til et nytt sted, det å komme inn i de samme rutinene man hadde hjemme. Men det er langt ifra umulig!

I går bestemte jeg meg for at jeg skal legge om. Jeg skal opp tidlig hver dag og lage en liste for hva jeg skal få gjort i løpet av den dagen. Rett og slett lage min egen plan for produktivitet, og hittill i dag har det gått ganske bra. Sett bort ifra at jeg forsov meg, men sto fortsatt opp tidligere enn vanlig. Jeg har nesten rukket mer på de seks timene jeg har vært våken nå, enn hva jeg gjorde hele forrige uke. Og det føles 1000 ganger bedre enn å sove til tolv! 

 

3 kommentarer

Mittfamilieliv

23.11.2015 kl.15:35

Lykke til! :)

Ida Emilie

23.11.2015 kl.15:35

du er nok ikke den eneste som føler du går i sirkler noen ganger uten å få gjort noe som helst. Utrolig lur løsning med å skrive liste lg stå på! Ikke gi opp, så får du nok mye mer livsgnist.

Ta gjerne en titt på bloggen min.

Ida Nesby

23.11.2015 kl.23:14

Du er ikke alene om å føle det slik i perioder! Utrolig hvor mye en plan hjelper til å få gjennomført diverse ting :)

Skriv en ny kommentar

Malin Sættem

Malin Sættem

18, Trondheim

18 år gammel journaliststudent, bor og studerer i Trondheim.

Kategorier

Arkiv

hits