Din egoist

De fleste man møter er klar over normene som ligger innen begrepet "folkeskikk". De er hyggelige og hensynsfulle når du møter dem, og av og til er det til og med et smil å få. Men så har vi de som kun tenker på seg selv og at én selv skal ha det bra. Egoistene. Og de, som alle andre, er å finne over alt. 

Hun dama som presser seg frem på bussen for å kapre den siste sitteplassen, selv om det er flere som hadde trengt den mer. Han som løfter 200kg i markløft og lar alt av vekt ligge på stanga, så nestemann må rydde opp. Og de som tar opp et ekstra sete på toget, kun fordi de ikke vil sette veska på gulvet. Jeg blir så irritert når jeg ser folk som ikke ser hvor egoistisk de oppfører seg, eller hvor stor plass de tar i en folkemengde. Vi har vel alle også hun venninna som kun snakker om seg selv. Det har ikke noe å si hva problemene dine er, for hun har alltid hatt det verre. Det har heller ikke noe å si hva du er lykkelig for, fordi hun topper det også. Så lenge hun har det bra så er det litt det samme med alle andre. Og det kan selvfølgelig være veldig frustrerende og slitsomt om man prøver å dele noe viktig om én selv. 


seff en egen liten ego-boost midt inne her 

Og sannheten om disse folkene, egentlig alt som irriterer én, er at det hjelper ikke å irritere seg over det. Det går bare utover ditt eget humør og din egen hverdag. Det har ikke noe å si for livet til hun frekke på bussen om du irriterer deg grønn over oppførselen hennes. Heller ikke for venninna di. Vanligvis velger man ikke når eller hvorfor man blir irritert, men i enkelte tilfeller legger man faktisk opp til det selv. Enten si ifra til personen det gjelder eller unngå å sette deg i situasjoner som irriterer deg.

Selv har jeg utallige ting jeg irriterer meg over. Blant annet de som er nevnt ovenfor. Men uansett hvor mye jeg sitter å irriterer meg over dette så kommer det ingen vei. So be positive! Trøst deg med at du mest sannsynlig ikke er en av disse ;)

2 kommentarer

Hehe mye irriterende folk ute i samfunnet ja, men er som du sier, ingen som tjener på at man irriterer seg, ødelegger bare for seg selv! :)

viktoria

25.11.2015 kl.12:37

bra skrevet! enig i disse punktene, haha

Skriv en ny kommentar

Malin Sættem

Malin Sættem

18, Trondheim

18 år gammel journaliststudent, bor og studerer i Trondheim.

Kategorier

Arkiv

hits