Helseguru

Jeg har i mange uker og måneder, faktisk flere år, vært opptatt av kosthold, trening og ikke minst resultater. Jeg har i hvert fall i halvannet år fulgt kostholdsplaner og treningsprogram og vært ganske flink, har følt at jeg er helseguruen selv. Men nå som jeg har sluttet med dette merker jeg hvor stressende det har vært på kroppen min.

Jeg har hatt en plan på hva jeg skal spise til frokost, lunsj, middag og fulgt det til punkt og prikke, uten å stille spørsmål. Jeg har følt at for å få den kroppen jeg ville og bli den jeg ville var dette helt nødvendig. Men nå som jeg har holdt opp skjønner jeg hvor idiotisk dette har vært. Og jeg har holdt opp i én uke?? Jaja, bedre sent enn aldri.

Jeg føler meg mye lettere til sinns og i kroppen bare etter denne lille perioden hvor jeg har spist slik jeg ''vil'' (er jo litt begrensa når man lever på stipend). Ikke at jeg fysisk har blitt lettere, men det kjennes ut som 20kg er løftet av skuldrene mine. Å ikke tenke at både jeg og dagen min har gått til helvete om jeg ikke har fått i meg alt som står på arket, eller om jeg har vært så sulten at jeg har spist ekstra.

''Man må lytte til kroppen'' har jeg sagt til både venner og familie når de er syke og mener de skal på trening, og jeg har fulgt det selv også. Bare ikke når det kommer til kosthold, noe som er vel så viktig. Sier kroppen at den ikke orker de 130 grammene med kylling fillet eller vise versa, hvorfor skal man da presse det ned eller føle at det er et nederlag?? Å være så besatt av å telle kalorier og gram har faktisk fått meg til å miste litt apetitten på mat, å tenke at middag = 130g kjøtt, 30g pasta og 200g grønnsaker er ganske stusselig.

Ikke at jeg mener det er sunt og befriende å mumse godteri og pizza hver dag liksom, jeg mener fortsatt at det er viktig å "kontrollere" hva man putter i munnen, men ikke så nøye OG DET ER LOV Å KOSE SEG! Og man kan fortsatt få resultater! Takk gud for at jeg endelig har innsett dette! 

Én kommentar

Norwegian Cupcake

26.11.2015 kl.14:55

Så fint at du har funnet ut hva som passer godt for deg <3 Jeg har også troen på at man må spise sunt, men ikke slavisk :-)

Ha en super dag videre! NYT :-D

Skriv en ny kommentar

Malin Sættem

Malin Sættem

18, Trondheim

18 år gammel journaliststudent, bor og studerer i Trondheim.

Kategorier

Arkiv

hits